Veel gestelde vragen

Passen wij bij uw organisatie? Absoluut! Onze telecomadviesdiensten zijn ontworpen om aan de uiteenlopende behoeften van organisaties van elke omvang en sector te voldoen. Of je nu een start-up bent die op zoek is naar kostenefficiënte communicatieoplossingen of een gevestigde onderneming die de huidige telecomuitgaven wil optimaliseren, onze expertise en maatwerk benadering maken ons de ideale partner. Ontdek hieronder de antwoorden op uw vragen!

MKB-ondernemers kunnen verschillende redenen hebben om een onafhankelijk telecomadviseur in te huren. Enkele belangrijke voordelen die een onafhankelijk telecomadviseur kan bieden zijn:

 1. Expertise en ervaring: Onafhankelijke telecomadviseurs zijn vaak goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends in de telecomindustrie. Ze hebben ervaring met verschillende telecomaanbieders en kunnen MKB-ondernemers helpen bij het begrijpen van complexe telecomdiensten en technologieën.
 2. Kostenbesparing: Een telecomadviseur kan de huidige telecomkosten van een bedrijf analyseren en mogelijk manieren vinden om kosten te besparen. Dit kan bijvoorbeeld door facturatie van diensten te analyseren, het selecteren van beter passende abonnementen of onderhandelen over gunstigere tarieven bij telecomaanbieders.
 3. Optimalisatie van telecomdiensten: Een telecomadviseur kan de telecombehoeften van een MKB-bedrijf nauwkeurig in kaart brengen en aanbevelingen doen voor de meest geschikte diensten. Dit kan betrekking hebben op internetverbindingen, mobiele telefonie, vaste telefonie, cloudoplossingen en meer, allemaal aangepast aan de specifieke behoeften van het bedrijf.
 4. Tijdsefficiëntie: Voor veel MKB-ondernemers kan het zoeken naar de juiste telecomoplossingen en het vergelijken van aanbieders tijdrovend zijn. Het inschakelen van een telecomadviseur bespaart tijd, omdat zij het onderzoek en de onderhandelingen namens het bedrijf kunnen uitvoeren.
 5. Onafhankelijk advies: Een belangrijk voordeel van een onafhankelijk telecomadviseur is dat zij geen banden hebben met specifieke telecomaanbieders. Hierdoor kunnen zij objectieve en onbevooroordeelde aanbevelingen doen, in plaats van te proberen producten of diensten van een bepaalde aanbieder te pushen.
 6. Ondersteuning bij implementatie: Naast het adviseren kan een telecomadviseur ook ondersteuning bieden bij de implementatie van nieuwe telecomdiensten. En kan helpen bij het opzetten van de infrastructuur, het coördineren met providers en eventuele technische problemen oplossen.
 7. Schaalbaarheid en toekomstbestendigheid: Een goede telecomadviseur zal rekening houden met de toekomstige groeiplannen van het MKB-bedrijf en advies geven dat schaalbaar en toekomstbestendig is. Zo kunnen ondernemers zonder onnodige belemmeringen uitbreiden of veranderingen doorvoeren.

Wij horen graag van u wanneer specifieke telecomuitdagingen zich voordoen binnen uw organisatie. Hieronder enkele situaties waarin het zinvol kan zijn om ons te benaderen:

 1. Nieuwe bedrijfsoprichting: Als een MKB-ondernemer een nieuw bedrijf opzet, kan het raadzaam zijn om een telecomadviseur vroeg in het proces te betrekken. De adviseur kan helpen bij het plannen en implementeren van de juiste telecominfrastructuur en -diensten vanaf het begin.
 2. Huidige contracten en kostenbeoordeling: Als een bedrijf al bestaande telecomcontracten heeft of al gebruikmaakt van bepaalde diensten, kan een telecomadviseur worden ingeschakeld om een grondige beoordeling van de huidige situatie uit te voeren. Dit omvat het analyseren van de telecomkosten, het controleren van contractvoorwaarden en het identificeren van mogelijkheden tot optimalisatie en kostenbesparingen.
 3. Verhuizing of uitbreiding: Bij een bedrijfsverhuizing naar een nieuwe locatie of een uitbreiding van het bedrijf kunnen de telecombehoeften veranderen. Een telecomadviseur kan helpen bij het selecteren van de beste telecomdiensten voor de nieuwe situatie en bij de coördinatie van de overgang.
 4. Technologische upgrade: Wanneer het bedrijf zijn technologische infrastructuur wil upgraden, bijvoorbeeld naar snellere internetverbindingen, VoIP-telefonie, of cloudgebaseerde communicatietools, kan een telecomadviseur advies geven over de beste oplossingen voor de specifieke behoeften van het bedrijf.
 5. Problemen met de huidige provider: Als een bedrijf ontevreden is met de dienstverlening van de huidige telecomprovider, kan een onafhankelijk adviseur helpen bij het beoordelen van andere opties en het vinden van een beter passende aanbieder.
 6. Beveiligingsbeoordeling: Bedrijven kunnen een telecomadviseur inschakelen om hun telecominfrastructuur te beoordelen op mogelijke beveiligingsrisico’s en om beveiligingsoplossingen te implementeren om zichzelf te beschermen tegen cyberbedreigingen.

Delta Telecom Advies fungeert als een onafhankelijk intermediair dat bemiddelt tussen klantvragen en het actuele aanbod van gerenommeerde leveranciers in de markt. In tegenstelling tot beperkingen door één specifieke leverancier of netwerk, kunnen we geïnteresseerde bedrijven en instellingen verschillende leveranciers voorstellen voor hun gewenste oplossingen.

Onze aanpak begint met een intakegesprek en een grondige inventarisatie van de klantwensen. Op basis hiervan stellen we een document ‘offerteverzoek’ op en nodigen we één of meerdere leveranciers (maximaal 3) uit om aanbiedingen te doen.

Na ontvangst van de offertes bespreken we deze met de klant, waarbij we kritische punten analyseren. Vervolgens wordt de opdracht toegekend aan de leverancier die het beste aansluit bij de behoeften en vereisten van de klant, en die een passende totaaloplossing biedt.

Dankzij onze werkwijze hoeft de klant geen afzonderlijke gesprekken te voeren met meerdere leveranciers. Dit bespaart aanzienlijke tijd, geld en moeite, terwijl de klant verzekerd is van een optimale oplossing die past bij de organisatie en doelstellingen.

Na de afronding van het inkooptraject en gunning van de opdracht, gaat u een contract- en factuurrelatie aan met uw voorkeursleverancier op basis van een onbepaalde of bepaalde contractperiode van 12, 36 of eventueel 60 maanden.

Delta Telecom Advies verzorgt voor u de contractopmaak met uw voorkeursleverancier en legt deze na controle ter ondertekening aan u voor. Na verwerking van de opdracht plannen we met alle betrokken partijen de opdracht(en) in en wordt een implementatie datum bepaald. Na de succesvolle implementatie ontvangt u de maandelijkse factuur van uw voorkeursleverancier voor de geleverde werkzaamheden.

Wij blijven uw contactpersoon en bieden 1e lijn support gedurende de volledige contractperiode.

Wij adviseren een breed scala aan diensten en oplossingen. De meest voorkomende diensten en oplossingen waar ondernemers hulp bij zoeken zijn:

 1. Internetconnectiviteit: Advies over verschillende internetverbindingen, zoals DSL, glasvezel, kabel of draadloos, afhankelijk van de beschikbaarheid en behoeften van het bedrijf.
 2. Mobiele telefonie: Aanbevelingen voor mobiele abonnementen die aansluiten bij de communicatievereisten van het bedrijf, rekening houdend met dataplannen, belminuten, internationale roaming, enz.
 3. Vaste telefonie: Advies over vaste telefonieoplossingen, zoals VoIP (Voice over IP), telefooncentrale op locatie en mogelijkheden voor geavanceerde communicatiefuncties.
 4. Cloudcommunicatie: Aanbevelingen voor cloudgebaseerde communicatieoplossingen, zoals UCaaS (Unified Communications as a Service) platforms, die chat, videoconferenties, samenwerkingstools en meer integreren.
 5. Hosted Voice: Advies over oplossingen waarbij de telefooncentrale wordt gehost door een externe provider, wat kostenbesparingen en schaalbaarheid biedt.
 6. Dataopslag en back-up: Advies over gegevensopslag- en back-upoplossingen om de gegevens van het bedrijf veilig en toegankelijk te houden.
 7. Netwerkoptimalisatie: Advies om het interne netwerk van het bedrijf te verbeteren voor een betere prestatie en betrouwbaarheid van de IT-infrastructuur.
 8. Internet of Things (IoT): Advies over IoT-oplossingen die het bedrijf kunnen helpen bij het optimaliseren van processen, monitoring van apparatuur, en het verzamelen van waardevolle gegevens.
 9. Kostenoptimalisatie: Analyse van huidige telecomkosten en aanbevelingen voor kostenbesparende maatregelen, zoals heronderhandeling van contracten, eliminatie van ongebruikte diensten, enz.

Bij een eventuele storing of onderbreking van de geleverde dienst(en), belt u direct met Delta Telecom Advies op het telefoonnummer 0187-729 009.

Nadat wij van u hebben vernomen welke problemen er worden ervaren, bellen wij hierna direct met de leverancier. Er wordt een ticket aangemaakt om het probleem te verhelpen binnen de overeengekomen serviceafspraken. Monteurs en/of engineers worden aangestuurd of er wordt op afstand support geleverd om de storing te verhelpen.

Tussentijds houden wij u met e-mail updates op de hoogte van het storingsverloop tot het moment dat de dienst weer actief is.

U kunt vanzelfsprekend ook direct met de klantenservice van de leverancier contact opnemen op de hiervoor bekend gemaakte telefonische ingang(en).

Ja, het is mogelijk om ons op projectbasis in te huren, zodat wij specifieke taken of projecten voor uw organisatie kunnen uitvoeren. Zeker interessant als u wellicht geen doorlopende behoefte heeft aan een telecomadviseur, maar wel de expertise nodig heeft voor een specifiek project of eenmalige adviesvraag.

Jazeker, wij helpen ook ondernemers met bedrijfslocaties elders in Nederland.