Internet on Demand; Pay-As-You-Go Zakelijke Connectiviteit

In de wereld van vandaag zijn we afhankelijker dan ooit van een betrouwbare internetverbinding. Of je nu een multinational bent die wereldwijd opereert, een lokale winkelier die online bestellingen verwerkt, of een non-profitorganisatie die afhankelijk is van communicatie met donateurs, de behoefte aan snel en betrouwbaar internet is universeel. Het is dan ook geen verrassing dat bedrijven in Nederland en over de hele wereld op zoek zijn naar innovatieve manieren om aan deze groeiende behoefte te voldoen. Hier komt Internet on Demand in Nederland om de hoek kijken.

Een Pionier in Zakelijke Connectiviteit

Internet on Demand, opgericht in 2010, is een pionier op het gebied van zakelijke connectiviteit in Nederland. Het bedrijf begon met een eenvoudig idee: internet moet net zo toegankelijk zijn als water uit de kraan. Met dat doel voor ogen hebben ze een platform ontwikkeld dat bedrijven en organisaties in staat stelt om op een flexibele en kosteneffectieve manier toegang te krijgen tot internetdiensten. Dit betekent dat bedrijven niet langer gebonden zijn aan langdurige contracten en dure pakketten, maar in plaats daarvan internetdiensten kunnen afnemen op basis van hun werkelijke behoeften.

Pay-as-You-Go Diensten

Het kernprincipe van Internet on Demand in Nederland is eenvoudig: pay-as-you-go. In plaats van te betalen voor een vaste bandbreedte en contractuele verplichtingen, hebben bedrijven nu de mogelijkheid om alleen te betalen voor wat ze daadwerkelijk gebruiken. Dit is vooral gunstig voor bedrijven met seizoensgebonden schommelingen in de vraag naar internet, zoals hotels, outdoor evenementenorganisatoren en agrarische bedrijven.

De diensten die Internet on Demand levert aan bedrijven en organisaties zijn veelzijdig en flexibel. Hier zijn enkele van de hoofdlijnen:

 1. Internettoegang: Internet on Demand biedt bedrijven toegang tot een snel en betrouwbaar internetnetwerk. Of je nu een klein kantoor aan huis hebt of een groot bedrijfspand beheert, ze kunnen aan je behoeften voldoen. Bovendien kunnen bedrijven de bandbreedte op elk gewenst moment aanpassen, zodat ze niet betalen voor ongebruikte capaciteit.
 2. Mobiele Hotspots: Voor bedrijven die onderweg zijn, biedt Internet on Demand mobiele hotspots. Deze zijn handig voor buitenevenementen, bouwplaatsen en zakelijke reizen. Je betaalt alleen voor de data die je verbruikt, zonder langlopende verplichtingen.
 3. Cloud Connectiviteit: In een tijd waarin bedrijven steeds meer vertrouwen op cloudgebaseerde diensten, is snelle en betrouwbare cloudconnectiviteit essentieel. Internet on Demand biedt naadloze toegang tot de meest populaire cloudproviders, waardoor bedrijven moeiteloos kunnen samenwerken en gegevens kunnen delen.
 4. Netwerkbeheer en Beveiliging: Internet on Demand begrijpt het belang van beveiliging en biedt geavanceerd netwerkbeheer en beveiligingsoplossingen om bedrijven te beschermen tegen cyberdreigingen. Bedrijven kunnen gerust zijn dat hun gegevens veilig zijn terwijl ze profiteren van snelle internettoegang.
 5. 24/7 Ondersteuning: Het bedrijf biedt ook ongeëvenaarde klantenondersteuning, 24/7 beschikbaar. Of je nu midden in de nacht hulp nodig hebt of tijdens kantooruren, hun toegewijde team staat paraat om eventuele problemen op te lossen.

De Voordelen van Internet on Demand

Het concept van Internet on Demand heeft tal van voordelen voor bedrijven en organisaties in Nederland:

 1. Kostenbesparing: Het betalen voor wat je daadwerkelijk gebruikt, vermindert de kosten en elimineert verspilling. Bedrijven kunnen hun budgetten nauwkeuriger beheren en onverwachte kosten vermijden.
 2. Schaalbaarheid: Bedrijven kunnen hun internetbehoeften op elk moment schalen, of het nu gaat om seizoensgebonden drukte of groeiende activiteiten. Er zijn geen beperkingen en geen wachttijden voor upgrades.
 3. Flexibiliteit: Geen langdurige contracten betekent dat bedrijven de vrijheid hebben om van dienst te veranderen als hun behoeften veranderen. Dit maakt het bedrijven veel flexibeler en minder afhankelijk van één enkele dienstverlener.
 4. Eenvoud: Het platform van Internet on Demand is intuïtief en eenvoudig te gebruiken. Bedrijven kunnen snel internetdiensten activeren en beheren zonder technische complicaties.
 5. Betrouwbaarheid: Internet on Demand begrijpt het belang van een betrouwbare internetverbinding voor bedrijven. Ze investeren in geavanceerde infrastructuur en bieden service level agreements (SLA’s) om de uptime te garanderen.

De Toekomst van Zakelijke Connectiviteit in Nederland

Internet on Demand in Nederland heeft een nieuwe norm gezet voor zakelijke connectiviteit. Door te focussen op pay-as-you-go-diensten, hebben ze de manier waarop bedrijven toegang hebben tot internet getransformeerd. Het concept van flexibele, schaalbare internetdiensten zal naar verwachting blijven groeien en evolueren naarmate meer bedrijven de voordelen ontdekken.

Met het oog op de toekomst zal Internet on Demand waarschijnlijk blijven innoveren en nieuwe diensten en oplossingen introduceren om aan de groeiende behoeften van bedrijven te voldoen. Als pionier in de branche zijn ze goed gepositioneerd om bedrijven te helpen bij het bereiken van meer efficiëntie en succes in een steeds digitalere wereld.

In een tijd waarin zakelijke connectiviteit van cruciaal belang is, biedt Internet on Demand in Nederland een verfrissende benadering van internetdiensten. Hun pay-as-you-go-model, flexibiliteit en betrouwbaarheid maken hen een waardevolle partner voor bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar innovatieve manieren om met de digitale wereld verbonden te blijven. Het is geen twijfel dat we de impact van deze revolutionaire benadering nog lang zullen voelen in de zakelijke wereld.

ACM Nieuws Telecom Trends het 1e Kwartaal 2023

Mobiel

In het eerste kwartaal van 2023 waren er 22 miljoen mobiele aansluitingen; 367.000 aansluitingen meer dan in het vorige kwartaal. Het aantal sms’jes nam in het eerste kwartaal met 4 procent af naar 522 miljoen. Het mobiele dataverbruik bleef gelijk: er werd 426 miljoen gigabyte aan data verbruikt door toestellen met simkaart.

T-Mobile heeft het grootste marktaandeel van de aanbieders van mobiele telefonie met een marktaandeel tussen de 30 en 35 procent. Daarna volgen KPN en VodafoneZiggo met beide een marktaandeel tussen de 20 en 30 procent. Mobiele virtuele netwerkoperators (MVNO’s) hebben een gezamenlijk marktaandeel van tussen de 10 en 15 procent.

Machine to machinetoepassingen (M2M) worden steeds belangrijker. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om auto’s of om apparaten (zoals rookmelders, alarmsystemen en slimme energiemeters) die via een internetaansluiting informatie uitwisselen met de digitale systemen van beheerders van de apparaten. Het aantal M2M-aansluitingen steeg in het eerste kwartaal van 2023 met 110.000 naar 15,26 miljoen.

Vaste telefonie

Steeds minder mensen hebben een vaste telefonieaansluiting waarop wordt getelefoneerd. In het eerste kwartaal van 2023 daalde het aantal aansluitingen voor vaste telefonie licht met 2,5 procent naar 4,46 miljoen. In totaal is er in het eerste kwartaal van dit jaar 1,16 miljard minuten gebeld via vaste telefonie, een daling van 25 procent ten opzichte van vorig kwartaal.

Televisie

In het eerste kwartaal lag het aantal tv-abonnementen via glasvezel op 1,79 miljoen (+1,1 procent). Het aantal televisieabonnementen via de kabel is verder gedaald naar 3,81 miljoen (-0,7 procent). Het aantal digitale tv-abonnementen (bijvoorbeeld via xDSL, digitenne of satelliet) komt uit op 1,22 miljoen (-3,3 procent).

Breedband

In het eerste kwartaal van 2023 is bij 450 duizend huishoudens een nieuwe glasvezelverbinding aangelegd. Er ligt nu bij 6,14 miljoen huishoudens een glasvezelkabel in de straat tot aan de woning of tot aan de meterkast. Daarvan hebben er 2,48 miljoen ook een internetabonnement via glasvezel, een stijging van 80 duizend ten opzichte van het vorige kwartaal. Het aantal abonnementen voor breedbandinternet via een koperverbinding daalde met 7 duizend naar 1,99 miljoen. Het aantal abonnementen voor breedbandinternet via de kabel bleef gelijk op 3,81 miljoen.

KPN en VodafoneZiggo blijven de grootste aanbieders van breedbandinternet. VodafoneZiggo heeft een marktaandeel van 40 tot 45 procent en KPN heeft een marktaandeel van 35 tot 40 procent. Het marktaandeel van T-Mobile en Delta Fiber bedroegen in het eerste kwartaal van 2023 tussen de 5 en 10 procent. Overige aanbieders hebben een marktaandeel van tussen de 0 en 5 procent.

Bundels

Het aantal abonnementen met een combinatie van mobiele en vaste diensten (telefonie, televisie of internet) was in het eerste kwartaal van 2023 3,42 miljoen en daarmee gestegen met 2 procent gestegen. Het aantal bundels waarin twee vaste diensten zijn gecombineerd was 2,75 miljoen, een stijging van 2,3 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. Er waren 1 miljoen bundels met drie vaste diensten, een daling van bijna 13,4 procent ten opzichte van het vorige kwartaal.

 

(bron: ACM.nl)

Airalo eSIMs voor Mobiel Gebruik Buiten Europa

Wanneer je buiten Europa reist, kan het beheren van je mobiele connectiviteit een uitdaging zijn. Hoge roamingkosten, het aanschaffen van lokale simkaarten en het omgaan met beperkte datalimieten kunnen je reiservaring beïnvloeden. Gelukkig biedt Airalo een innovatieve oplossing voor dit probleem: eSIMs. In dit blogbericht ontdek je hoe Airalo eSIMs je kunnen helpen om slimmer mobiel te zijn wanneer je buiten Europa reist.

Wat zijn eSIMs?

Een eSIM (embedded SIM) is een digitale simkaart die is ingebouwd in je mobiele apparaat, in plaats van een fysieke simkaart die je handmatig moet plaatsen. Met een eSIM kun je snel en gemakkelijk van mobiele provider wisselen en verbinding maken met lokale netwerken, zonder dat je een nieuwe fysieke simkaart hoeft aan te schaffen. Dit is vooral handig voor reizigers, omdat het gedoe met het kopen en vervangen van simkaarten wordt geëlimineerd.

Waarom Airalo eSIMs?

Airalo is een toonaangevend platform dat eSIMs aanbiedt voor mobiel gebruik over de hele wereld. Hier zijn enkele redenen waarom Airalo eSIMs de juiste keuze zijn voor reizigers buiten Europa:

 1. Gemakkelijk aan te schaffen: Je kunt eSIMs rechtstreeks via de Airalo-app kopen en downloaden voordat je op reis gaat. Dit bespaart je de moeite van het zoeken naar een lokale simkaartverkoper.
 2. Wereldwijde dekking: Airalo biedt eSIMs voor talloze bestemmingen over de hele wereld. Of je nu naar Azië, Noord-Amerika, Afrika of elders reist, er is waarschijnlijk een eSIM-optie beschikbaar.
 3. Flexibele plannen: Airalo biedt verschillende eSIM-plannen op basis van de duur van je verblijf en je data- en belbehoeften. Je kunt kiezen uit kortlopende plannen voor reizigers of langerlopende plannen voor verblijf in het buitenland.
 4. Geen fysieke kaart nodig: Met Airalo eSIMs heb je geen fysieke simkaart nodig. Dit betekent minder kans op verlies of schade aan je simkaart tijdens je reis.

Hoe werkt het?

Het gebruik van Airalo eSIMs is eenvoudig:

 1. Download de Airalo-app: Begin met het downloaden van de Airalo-app op je mobiele apparaat.
 2. Selecteer je bestemming: Blader door de lijst met beschikbare bestemmingen en selecteer de eSIM die het beste past bij je reisplannen.
 3. Koop en download: Koop de eSIM voor je bestemming en download deze naar je apparaat. Volg de eenvoudige instructies in de app.
 4. Activeer en gebruik: Zodra je op je bestemming aankomt, activeer je de eSIM via de app en ben je klaar om verbinding te maken met lokale netwerken.

Voordelen van Airalo eSIMs

 • Bespaar geld: Met Airalo eSIMs vermijd je dure roamingkosten en de noodzaak om meerdere lokale simkaarten aan te schaffen.
 • Behoud je nummer: Je kunt je eigen telefoonnummer blijven gebruiken met een Airalo eSIM, zodat je bereikbaar blijft voor familie, vrienden en zakelijke contacten.
 • Flexibiliteit: Je kunt de eSIM plannen aanpassen aan je behoeften, bijvoorbeeld door extra data toe te voegen als dat nodig is.
 • Milieuvriendelijk: Omdat eSIMs digitaal zijn, dragen ze bij aan de vermindering van plastic afval door de noodzaak van fysieke simkaarten te verminderen.

Slotgedachten

Airalo eSIMs bieden reizigers de flexibiliteit en gemak die ze nodig hebben om naadloos verbinding te maken met mobiele netwerken buiten Europa. Met een breed scala aan beschikbare bestemmingen en plannen, kunnen reizigers genieten van de vrijheid om hun telefoon te gebruiken zonder de ongemakken en kosten van traditionele simkaarten. Dus, als je van plan bent om buiten Europa te reizen, overweeg dan om Airalo eSIMs te proberen en maak je volgende reis een stuk slimmer en zorgelozer!