Hosted Telefonie

Wij geloven in eerlijke communicatie en het delen van waardevolle informatie met onze klanten. Hosted Telefonie, ook wel Hosted VoIP genoemd, biedt kosteneffectieve, flexibele, geavanceerde en betrouwbare communicatiemogelijkheden, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor moderne bedrijfscommunicatie. Het is belangrijk om vooraf de complexiteit van een Hosted VoIP implementatie te begrijpen. Het succes ervan hangt af van een grondige planning, implementatie en beheer.


Waarom is Hosted VoIP complex?

De technische aspecten van een succesvolle Hosted VoIP implementatie kunnen een behoorlijke uitdaging zijn voor onvoorbereide MKB-ondernemers. Belangrijke aandachtspunten zijn:

 • Netwerkinfrastructuur:
  Een betrouwbaar netwerk is cruciaal voor Hosted VoIP. Dit betekent dat uw huidige infrastructuur mogelijk moet worden aangepast of verbeterd om de kwaliteit van uw gesprekken te waarborgen.
 • Beveiliging:
  Hosted VoIP kan kwetsbaar zijn voor beveiligingsrisico’s, zoals hackers en fraude. Een doordachte beveiligingsstrategie is van vitaal belang.
 • Integratie met bestaande systemen:
  Het naadloos integreren van Hosted VoIP met uw bestaande zakelijke software en tools kan een uitdaging zijn.
 • Training en support:
  Uw medewerkers moeten vertrouwd raken met de nieuwe technologie. Het leveren van de juiste training en ondersteuning is van cruciaal belang.

Om meer inzicht te krijgen in de technische aspecten en overwegingen bij Hosted VoIP, kunt u ons informatiedocument downloaden.


Tijdsduur adviestraject Hosted VoIP

De duur van een Hosted VoIP adviestraject voor een MKB-onderneming kan variëren en is afhankelijk van verschillende factoren. Er zijn geen vaste regels, maar we kunnen u een algemeen beeld geven van de stappen die betrokken zijn bij een dergelijk adviestraject:

Inventarisatie en behoeftebepaling:
Dit is meestal de eerste fase van het adviestraject, waarbij de huidige telecommunicatie-infrastructuur en de specifieke behoeften van het bedrijf worden geëvalueerd. Dit kan enkele dagen in beslag nemen, afhankelijk van de complexiteit van de bestaande systemen en de bedrijfsbehoeften.

Leveranciersselectie:
Nadat de behoeften zijn vastgesteld, volgt de selectie van een Hosted Telefonie leverancier. Dit kan variëren van enkele dagen tot enkele weken, afhankelijk van het aantal leveranciers dat moet worden geëvalueerd, onderhandelingen over contracten en andere administratieve zaken.

Implementatieplanning:
Na de leverancier selectie, wordt een implementatieplan opgesteld, waarin de specifieke stappen en planning voor de overgang naar Hosted Telefonie worden vastgelegd. Dit kan ook enkele dagen in beslag nemen, afhankelijk van de omvang van het project

Implementatie:
De daadwerkelijke implementatie van de Hosted Telefonie oplossing kan variëren, maar het kan enkele dagen tot weken duren, afhankelijk van de complexiteit van de installatie en de behoeften van het bedrijf.

Testen en training:
Na de implementatie worden tests uitgevoerd en krijgen medewerkers training in het nieuwe systeem. Dit kan enkele dagdelen in beslag nemen.

Ondersteuning en optimalisatie:
Na de implementatie volgt doorlopende ondersteuning en optimalisatie om ervoor te zorgen dat het systeem goed blijft functioneren en aan de behoeften van het bedrijf voldoet.

Voordelen van een Hosted VoIP oplossing

Kostenbesparing:

 • Lagere belkosten: Hosted VoIP maakt gebruik van IP-verbindingen voor spraakcommunicatie, waardoor internationale en interlokale gesprekken goedkoper zijn dan traditionele telefonie. Gebruikers binnen dezelfde Hosted VoIP-omgeving kunnen kosteloos met elkaar bellen, ongeacht hun fysieke locatie, zolang ze zich binnen hetzelfde domein of dezelfde organisatie bevinden.
 • Geen dure hardware-investeringen: Klanten hoeven geen grote investeringen te doen in telefooncentrales en dure hardware. De meeste kosten zijn op basis van een abonnementsmodel.

Schaalbaarheid:

 • Eenvoudig opschalen: Klanten kunnen gemakkelijk het aantal telefoongebruikers aanpassen aan de behoeften van hun bedrijf, zonder grote infrastructurele veranderingen.

Flexibiliteit:

 • Werk vanaf elke locatie: Met Hosted VoIP kunnen gebruikers vanaf vrijwel elke locatie met een internetverbinding inloggen op hun telefoonsysteem en oproepen ontvangen en plaatsen. Dit is vooral handig voor werknemers die op afstand werken.
 • Integratie met andere tools: Hosted VoIP-systemen kunnen worden geïntegreerd met andere zakelijke tools, zoals CRM-systemen en e-mail, om de productiviteit te verhogen en de communicatie te stroomlijnen.

Geavanceerde functies:

 • Voicemail-naar-e-mail: Klanten kunnen voicemails ontvangen in hun e-mailinbox, waardoor ze berichten gemakkelijk kunnen beheren en doorsturen.
 • Geavanceerde oproepbeheerfuncties: Functies zoals wachtrijen, doorverbinden, gespreksopname en automatische oproeproutering verbeteren de efficiëntie en klantenservice.
 • Videoconferenties: Veel Hosted VoIP-systemen ondersteunen videoconferenties, wat waardevol is voor vergaderingen op afstand.

Betrouwbaarheid:

 • Redundantie: Hosted VoIP-providers hebben vaak redundante systemen en gegevensback-ups, waardoor de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de service worden verbeterd.
 • 24/7 ondersteuning: Klanten kunnen rekenen op technische ondersteuning en onderhoudsdiensten om eventuele problemen snel op te lossen.

Toekomstbestendigheid:

 • Voortdurende updates: Hosted VoIP-systemen worden regelmatig bijgewerkt met nieuwe functies en beveiligingspatches, waardoor klanten profiteren van de nieuwste technologieën.
 • Schaalbaarheid voor groei: Het systeem kan meegroeien met de behoeften van het bedrijf, waardoor klanten toekomstbestendig zijn.

Eenvoudig beheer:

 • Gebruiksvriendelijke interface: Hosted VoIP-systemen worden vaak geleverd met intuïtieve webgebaseerde beheertools waarmee klanten eenvoudig gebruikers, extensies en functies kunnen beheren.

Geen zorgen over onderhoud:

 • Hosted VoIP-providers dragen de verantwoordelijkheid voor het onderhouden en up-to-date houden van de infrastructuur, waardoor klanten zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten.

De Noodzaak van een Onafhankelijk Telecom Adviseur

Het implementeren van een Hosted VoIP oplossing vereist technische expertise en een diepgaand begrip van de telecomsector. Bij Delta Telecom Advies begrijpen we deze complexiteit en staan we klaar om u te begeleiden bij de keuze van de leverancier tot en met de implementatie. Vraag ons naar de mogelijkheden voor uw onderneming.